середа, 10 червня 2015 р.

Аналіз роботи шкільного МО за 2014-2015 н.р.

Шкільне  методичне об’єднання вчителів біології Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. 1 у 2014-2015 навчальному році працювало над  провідною методичною проблемою  "Розвиток творчих здібностей учнів шляхом використання активних форм і методів навчання
У складі МО працює 6  вчителів біології. З метою реалізації провідної ідеї навчального курсу та реалізації методичної проблеми було проведено 4 засідання МО, на яких розглядалися питання впровадження головної ідеї Національної доктрини, концепції біологічної освіти, державної національної програми  “Освіта. Україна ХХІ століття”, реалізація основних положень Комплексної програми “Творча обдарованість”, організація науково-дослідної роботи у закладах освіти і науки, хід проведення міських, обласних олімпіад, впровадження передового педагогічного досвіду; аспекти валеологічної і екологічної освіти та виховання, основні аспекти реалізації провідної методичної проблеми.
 Провідною ідеєю  освіти повинна стати ідея впровадження особистісно-орієнтованого навчання, активних та інтерактивних методів навчання. Природничі науки повинні стати провідником гуманістичних ідей, екологічного способу мислення, компетенцій, здорового способу життя школярів.
Протягом навчального року з метою реалізації поставлених завдань були проведені семінари-практикуми:

  • «Формування  екологічної свідомості та самосвідомості школярів при викладанні природничих дисциплін. Методика проведення інтегрованих уроків» Ноздренко Л.В, Рахманіна Т.П.
  • “ Сучасний урок хімії” Сердюк О.П. та Шамрай Т.А.
  • “Використання методу проектів та мультимедійного обладнання на уроках біології”, Снігур А.П., Сірченко Т.П.
  • Майстер-класи від вчителів Рахманіної Т.П., Ноздренко Л.В.
  • Відкриті уроки:  Снігур А.П. та Сірченко Т.П.
Робота з творчо обдарованою учнівською молоддю здійснювалась через шкільні олімпіади (підготовка та участь), захисті робіт МАН, участі у інтернет-оліпіадах, конкурсах, позакласної роботи та індивідуальної.
В поточному навчальному році школярі вибороли ІІІ  призове місце в обласній олімпіаді з біології (вчитель Ноздренко Л.В.), та в районних олімпіадах: з географії -    ,  ОБЖ  -   хімії  -   .
         Участь у ІІ (обласному) етапі  конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт:  дві учасниці стали переможцями конкурсу-захисту робіт і посіли ІІІ призові місця. Це учениці 11-Б класу Сторожук Вікторія та Ратушна Альона  (вчителі Ноздренко Л.В. та Шамрай Т.А.) 
  Атестація вчителів підтвердила, що методичне об'єднання вчителів біології має достатній творчий потенціал, який необхідно розкрити у наступному навчальному році та на ІІ етапі роботи над провідною методичною проблемою.

Немає коментарів:

Дописати коментар